Solar groothandel ESTG

ESTG is een internationale online solar groothandel voor de professionele installateur.
Via ons energieneutrale bedrijfspand in Heteren beleveren wij ruim 4.300 installateurs van klein tot groot
en verzenden wij 50.000 leveringen op jaarbasis naar 31 Europese landen.

Via onze webshops stellen wij installateurs in staat om eenvoudig en snel PV-componenten in te kopen tegen de beste prijzen. Als premium distributiepartner, beschikken wij over een state-of-the-art magazijn waar wij permanent voorraden aanhouden met zonnepanelen, omvormers, batterijen en montagematerialen. Wij zijn er klaar voor om heel Europa te beleveren!

Ontdek onze milestones

Our milestones

Discover us
Augustus 2017: Verhuizing Heteren

- Vertienvoudigd aan opslagcapaciteit. 
- Efficiënt laden, lossen en uitleveren.
- Direct aan de A50, tussen de A12 en de A15

29-09-2017
Augustus 2016: Vernieuwde webshop

Verbeteringen:

- Makkelijker navigeren
- Responsive design
- Geschikt voor alle apparaten
- Makkelijker bestellen

01-08-2016
Januari 2016: Internationale strategie ProPV

- Livegang webshop ProPV
- Met kantoren in: - Duitsland - Frankrijk - Italië

01-01-2016
September 2014: Magazijn uitbreiding

- Volledig geautomatiseerde processen
- Efficiënter werken

01-09-2014
Januari 2013: Start online verkoop

- Focus kleine- & middelgrote PV-installateurs
- Livegang webshop
- Ontzorgen, snelle levering, eigen voorraden

28-01-2013
Januari 2010: Oprichting ESTG

- European Solar Technology Group
- 3 Medewerkers
- Offline gestart met zonnepanelen
- Focus op grote projecten en zonneparken

01-01-2010

Onze filosofie

Op het juiste moment, tegen de juiste prijs, de juiste voorraad beschikbaar hebben voor onze installateurs/in onze webshop. Dat is waar het volgens ons allemaal om draait. ESTG houdt zich op geen enkele wijze bezig met het installeren van zonnepanelen. Onze core business bestaat ten slotte uit distributie, warehousemanagement, logistiek en fulfilment. Alle andere activiteiten, zoals het installeren van zonnepanelen,  laten we over aan de professionals! 

Team ESTG

Afdeling Sales

Onze Accountmanagers helpen je graag bij al je vragen. Dit kunnen technische vragen zijn over een installatie, maar ook vragen over je account, PV points of over het gebruik van de webshop. Je bent altijd van harte welkom in ons prachtige pand in Heteren. Uiteraard kan de Account Manager ook bij jou op bezoek komen.

Magazijn

De mannen van het magazijn zorgen ervoor dat je orders tijdig worden klaargezet om verstuurd of afgehaald te worden. Ze werken met geavanceerde Warehousemanagement software, zodat we orders de volgende werkdag nog kunnen uitleveren. Het verpakken van de bestellingen gebeurd met veel aandacht aangezien zonnepanelen kwetsbaar zijn gedurende het transport.

Afdeling Inkoop

Internationale afspraken met onze leveranciers, het op slimme wijze beheren van de voorraden en de nieuwste artikelen in ons systeem plaatsen zijn de belangrijkste taken van de afdeling purchase.

Orderafhandeling

Kom je een bestelling afhalen? Meld je dan eerst bij de afdeling orderafhandeling, zij weten namelijk precies wanneer de orders klaar staan. Ook houden ze nauw contact met onze transporteurs en houden ze netjes bij of betalingen tijdig zijn voldaan voor een vlotte uitlevering.

Marketing

De afdeling marketing zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig kan bestellen via de webshop. Uiteraard zijn zij altijd druk om de webshop verder te optimaliseren. Heb je tips of verbeterpunten? Laat het ze weten! Daarnaast houden ze je graag op de hoogte van productnieuws, promoties en trainingen via de blog, nieuwsbrief en social media kanalen.

Afdeling Financiën

Een gezonde financiële basis is erg belangrijk en dit is met name te danken aan onze afdeling Finance. Zij houden de cijfers goed in de gaten om op een gezonde manier door te groeien in deze dynamische markt. ESTG behoort niet voor niets al vier jaar tot de snelgroeiende bedrijven van Nederland volgens het Financieel Dagblad.

Werken bij ESTG: het meest energieke B2B e-commerce bedrijf

Werken in de solar branche is werken aan je toekomst. De ontwikkelingen in deze markt gaan razendsnel net zoals de groei die ESTG doormaakt. ESTG behoort tot de Top 250 groeibedrijven van Nederland en het goede nieuws is; wij zijn nog lang niet uitgegroeid! Om onze beloftes aan onze klanten waar te kunnen blijven maken zijn wij doorlopend opzoek naar energieke en gedreven collega’s met een gezonde dosis humor en lef!

Bedrijfscultuur
Dat onze collega’s elke dag met plezier naar hun werk gaan vinden wij het meest belangrijk. Om dit te realiseren investeren wij graag in de ontwikkeling van onze medewerkers. Bij ESTG werken jonge, ambiteuze mensen met een ‘getting the job done’ instelling. Samen doen wij elke dag ons best om een prettige werkomgeving te creëren, actief werken aan een goede teamspirit. Medewerkers hebben bij ons veel vrijheid; kan iets beter of slimmer? Is er een efficiëncyslag te maken? Verandert de vraag van de klant? Er is altijd ruimte om te sparren, zo worden we elke dag een stukje slimmer en beter.

Stageplaatsen 
ESTG is een erkend leerbedrijf en wij bieden het hele jaar door ruimte aan studenten van verschillende opleidingsniveaus en studierichtingen om kennis te maken met het bedrijfsleven. Wij dragen graag onze kennis over, maar worden ook altijd enthousiast van nieuwe inzichten, technieken en methodes.

Open sollicitatie
Geen vacature gevonden die aansluit bij je ambities, maar wel nieuwsgierig naar ons bedrijf? Voel je vrij om een open sollicitatie te sturen. Wij staan altijd open voor een goed gesprek wat ons bedrijf vooruit kan helpen. Stuur je brief en cv aan j.futselaar@estg.nl

Duurzaam denken en doen

Duurzaam ondernemen is de basis van onze bedrijfsvoering. Niet alleen de producten die wij vermarkten dragen bij aan een meer duurzame maatschappij, wij proberen in dit proces zoveel mogelijk verspilling en onnodige handelingen te voorkomen. Daarom is automatisering binnen ESTG een doorlopend innovatief proces. We zorgen hiermee niet alleen voor een verduurzaming van de processen binnen ESTG, maar dragen zo ook bij aan een duurzame samenwerking in de keten. Want zonder hulp van onze partners en leveranciers kunnen wij onze doelen niet realiseren. Alle gebieden waar we kunnen verduurzamen worden onder de loep genomen. Ons nieuwe pand in Heteren is geheel gasloos, alle overgebleven zonnepanelen leggen we op het dak en ruim 90% van onze pallets worden hergebruikt. Onze klanten worden beloond met extra loyaliteitspunten als zij lege pallets weer bij ons inleveren. Bewustzijnsgevoel Natuurlijk kunnen we niet alles automatiseren, om de processen soepel te laten verlopen kunnen wij elke dag rekenen op ons team betrokken medewerkers. Iedereen heeft hier een groot bewustzijnsgevoel, want duurzaamheid gaat ook over jezelf. Binnen ESTG schenken we veel aandacht aan een gezonde levensstijl, zo sporten we wekelijks samen, er staat fruit in de kantine en iedereen beschikt over een ergonomische werkplek. Vooral de logistieke medewerkers krijgen extra aandacht om de fysieke belasting tot een minimum te beperken. We maken bijvoorbeeld gebruik van een sealrobot om de fysieke handelingen te verminderen, ook verbruiken wij zo minder plastic omdat de robot strakker inpakt. Bij ETG investeren we graag in onze mensen. Wanneer je zorgt voor een prettig werkklimaat en een goede teamspirit ontstaan ideeën vanzelf. Hier profiteren onze klanten van en uiteindelijk wordt de wereld daar mooier en duurzamer van.

Aangesloten bij PV Cycle  
Zonnepanelen, omvormers en batterijen vallen in Nederland onder een wettelijk verplichting met betrekking tot afvalbeheer. De organisatie PV Cycle neemt de inzameling, transport en recycling van deze producten voor haar rekening. Dit doen ze niet alleen voor Nederland maar op wereldwijde schaal. ESTG is aangesloten bij PV Cycle en wij voldoen daarmee aan de wettelijke verplichtingen die gelden binnen Europa op het gebied van afvalbeheer. Meer weten over de organisatie PV Cycle? Bezoek hier de website.