Omvormer keuzevrijheid met optimizers van Tigo Interview met Guus Lambalk van ZonneStroom

Wij zijn altijd benieuwd naar de gebruikservaringen van onze klanten, vooral om van deze kennis te leren en het te delen met de markt. We vragen Guus Lambalk van ZonneStroom (https://www.zonnestroom.eu/), ESTG klant van het eerste uur welk product hij graag eens onder de aandacht wil brengen.

Guus draait al wat jaartjes mee in de Solar markt en is zelf erg gecharmeerd van de optimizers van Tigo. ‘Ik pleit altijd voor zo min mogelijk elektronica op het dak, begint Guus zijn verhaal. Dit maakt een systeem kwetsbaar’. In het geval dat er in een situatie sprake is dat er optimizers nodig zijn door bijvoorbeeld schaduwvorming dan kan ik iedereen aanraden een keer te werken met de optimizer oplossingen van Tigo. Een groot voordeel van Tigo vind ik dat deze optimizers functioneren met bijna alle omvormers,  je bent dus vrij in de keuze van je omvormer. Daarnaast bestaan de optimizers zelf uit maar 50 verschillende onderdelen, aanzienlijk minder dan in andere vergelijkbare producten. Als laatste en niet geheel onbelangrijk: de Tigo optimizers kunnen selectief worden geïnstalleerd, dus uitsluitend op de panelen waarbij dat echt nodig is.

Laag uitvalpercentage
Guus werkt sinds 2011 met de optimizers van Tigo en weet dat het uitvalpercentage extreem laag is. ‘Tot vandaag heb ik ongeveer 110 zonne-energie installaties geïnstalleerd met optimizers van Tigo en ik heb slechts een handje vol optimizers hoeven te vervangen. De optimizers van Tigo kunnen ook gebruikt worden om een bestaand systeem met een string omvormer te optimaliseren’. Het gratis online platform biedt de eindgebruiker de mogelijkheid om de opbrengst per paneel te monitoren. Mocht er dan een paneel of optimizer niet volledig functioneren dan is dit direct zichtbaar.

Brandveilige oplossing
Met de veiligheid van de optimizers zit het ook wel goed, Tigo voldoet aan de normen voor een veilige shutdown van de string in geval van calamiteiten. Met een druk op de knop kan het hele systeem uit worden gezet. Daarnaast gebruiken de optimizers weinig energie en worden dus vrijwel niet warm.

Bekijk en/of bestel hier de optimizers van Tigo!

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...