Onderzoek TNO: slecht aangesloten connectoren vaak oorzaak van brand bij zonnepanelen

Holland Solar heeft in opdracht van de RVO een onderzoek door TNO laten uitvoeren naar de oorzaak van brand bij zonnepanelen. Het afgelopen jaar zijn er veel dakbranden in het nieuws geweest. Holland Solar wil graag antwoord op de vraag of de branden ontstaan zijn door zonnepanelen of door de installatie ervan.

Foto: RTL Nieuws

Conclusie TNO
Het officiële onderzoeksrapport van TNO is nog niet vrijgegeven maar er lekken steeds meer details uit. Een van de conclusies van TNO is dat de branden vaak bij indaksystemen plaatsvinden. Er zijn aanwijzingen dat de connectoren van de kabels achter de zonnepanelen niet altijd goed worden aangesloten. Bij opdaksystemen leidt dit vaak niet tot brand, doordat de stenen dakpannen een brandwerende laag vormen in het geval van een mankement. Bij indakstystemen is dit wel een gevaar omdat het dakbeschot vlam kan vatten.

Gebruik één merk connectoren
Het is belangrijk dat er meer aandacht besteed gaat worden aan het juist aansluiten van connectoren.  Wist je dat er echt verschillen zitten in de connectoren van de verschillende merken? Ook al lijken ze op elkaar. Het is verstandig om altijd connectoren van hetzelfde merk te gebruiken.

ESTG heeft ook connectoren in het assortiment, direct uit voorraad leverbaar. Bekijk het aanbod connectoren.

Bron: Solar Magazine

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...