In 2019 gaan we over de 2 gigawatt

Het aantal zonne-energie installaties in Nederland groeit lekker door. Vorig jaar zijn er ongeveer 4,6 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd, het totale opgestelde vermogen steeg van 2,9 gigawatt naar 4,2 gigawatt. Deze gegevens zijn naar voren gekomen uit het onderzoek van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. In 2018 hebben vooral meer bedrijven gekozen voor zonne-energie, maar ook huiseigenaren hebben goed geïnvesteerd. Het totaal geïnstalleerde vermogen op huizen groeide met 20%.  Deze aanzienlijke groei van zonne-energie in Nederland is volgens Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research, te danken aan de flinke kostendaling van de technologie. Wat ook mee speelt is dat een groter deel van de beschikbare subsidie voor duurzame energie werd toegekend aan zonne-energieprojecten.

We gaan over de 2 gigawatt
De groei in zonne-energie zal door blijven zetten. Er moeten een miljoen huizen bijgebouwd worden en woningcorporaties hebben een verduurzamingstaak. Heynen verwacht dat de groei van zonne-energie over de 2 gigawatt gaat.

Salderingsregeling pas in 2021 versoberd
Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de stimuleringsregeling voor zonnepanelen voor kleine verbruikers een jaar langer van kracht blijft. Het kabinet wil deze regeling versoberen maar tot nu toe blijkt het lastig een nieuwe regeling te bedenken.

Bron.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...