Klantevent Brandveiligheid, meld je aan voor 14 februari!

Donderdag 14 februari 2019, vanaf 9.30 uur in het ESDEC Innovation Center

Afgelopen jaar is er veel te doen geweest over de brandveiligheid van zonnepanelen. Zijn de systemen inderdaad zo brandgevaarlijk als in de (sociale) media wordt geschetst? Waarin schuilen de grootste gevaren? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Deze en overige vragen zullen worden beantwoord tijdens het klantevent Brandveiligheid op 14 februari a.s. Tevens zal de Brandweer Nederland aansluiten om aan te geven waar zij tegen aanlopen als het gaat om installaties van panelen, wet- en regelgeving, risico’s en wat betekent dit dan voor het werk van de brandweer.

Met maximaal 60 personen zal deze bijeenkomst plaatsvinden in het ESDEC Innovation Center te Deventer. Er zijn nu nog slechts 10 plaatsen beschikbaar, geïnteresseerd, meld je hier direct aan

Omega Energietechniek verzorgt trainingen en inspecties. Ook is zij regelmatig betrokken bij brandonderzoek. Daarnaast zet Omega Energietechniek haar kennis en ervaring in door deel te nemen aan diverse initiatieven in de markt, zoals NEC82 (normcommissie Zonne-energie), werkgroepen Zonne-energie en Beheer & Inspectie van Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) en de KvINL-examencommissie voor Erkend Zonnestroominstallateur. Zij zullen kijken naar hoe diverse belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld de verzekeraars, omgaan met zonnepanelen, beantwoorden waar de meeste gevaren in schuilen en vooral wat we er aan kunnen doen. Als afsluiting zal de toekomst van zonnepanelen in relatie tot brandveiligheid worden toegelicht.

Conduct zal een korte introductie geven op haar portfolio. De nut en noodzaak van bliksembeveiliging, bouwbesluit NEN 1010 en NEN62305, Verwachting in ontwikkeling in brandveiligheid, bliksem- en overspanningsbeveiliging (bron van schade, klasse, economische afweging), kabelmanagement / NPR5310.

ESDEC zal meer vertellen hoe een project benaderd dient te worden als het gaat om montagemateriaal. Zij zullen per scenario uitschetsen welke maatregelen er genomen dienen te worden. Daarnaast staat ESDEC bekend om haar voortdurende compliance en materiaal testen. Dankzij de activiteiten in Amerika en de daarbij horende UL certificaten, loopt ESDEC voorop als het om brandveiligheid gaat. Tevens verzorgt ESDEC een rondleiding door het Innovation Center.

Het SolarEdge systeem met de geïntegreerde SafeDC functionaliteit, verzekert volledige veiligheid voor brandweerlieden die werken aan panelen en voorkomt het risico van elektrocutie. Zij zullen alles vertellen over hun brandveilige portfolio. Lees hier meer over 'Veiligheidsrisico's en oplossingen in PV-Systemen'.

Concept Programma
09.30 uur  Inloop
10.00 uur  Opening ESTG
10.15 uur  Brandweer Nederland
10.45 uur  Presentatie Conduct
11.15 uur  OMEGA trainingen & inspecties
12.00 uur  Rondleiding Innovation Center ESDEC
12.30 uur  Lunch
13.00 uur  Projectbenadering ESDEC
13.30 uur  Brandveilige portfolio SolarEdge
14.15 uur  Vragen Brandweer Nederland
14.45 uur  Introductie ESTG nieuw platform ‘Kiesveiligvoorduurzaam.nl’
15.15 uur  Drankje | Netwerken
16.00 uur  Einde

 

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...