Vaak nog onvoldoende aandacht voor veilig installeren zonnepanelen

Er is toch vaak nog te weinig aandacht voor veiligheidsaspecten als het gaat om het monteren van zonnepanelen. Nog elk jaar vallen er monteurs van het dak en het komt ook nog voor dat een monteur geëlektrocuteerd wordt! Bij grote projecten zorgt de opdrachtgever meestal wel dat de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen worden, maar bij kleinere installaties bij particulieren worden er vaker keuzes gemaakt met meer veiligheidsrisico’s.

Veilig werken doe je samen, het is dan ook belangrijk dat alle monteurs goed getraind en geïnformeerd zijn. Zo moeten monteurs veilig werken conform de Arbo-richtlijnen zoals de Arbocatalogus Platte Daken en het A-blad Hellende Daken. Hierin staat o.a. dat het installeren van zonnepanelen op bijvoorbeeld een hellend dak alleen mag met persoonlijke valbeveiliging als de werkzaamheden zich beperken tot één woning en maximaal drie manuren. In andere gevallen gelden er collectieve beschermingsmaatregelen, zoals het plaatsen van een steiger een hoogwerker of hekwerk.

Training in veilig werken
Het volgen van een VCA- opleiding (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is een goede basis voor elke monteur om mee te beginnen. Om echt te ervaren wat er allemaal komt bij het veilig installeren van zonnestroom installaties is het volgen van een training speciaal gericht op de zonne-energie sector aan te bevelen. Bij Omega training & inspectie kan de opleiding ‘erkend zonnestroom installateur' gevolgd worden.

Tijdens ons Brandveiligheid event op 14 februari kun je kennismaken met de trainingen van Omega, Remco Mol is één van de gastsprekers. De aanmeldingen voor dit event lopen lekker door, dus wil je verzekerd zijn van een plekje wacht dan niet te lang en meld je direct aan.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...