De mate van invloed van windsterkte bij de montage van zonnepanelen

Bij de montage van de zonne energie systemen is het belangrijk rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden op de gebouwen en huizen en de locatie/omgeving hiervan. Laagbouw en schuine daken hebben over het algemeen minder last van de windsterkte als die aantrekt dan bij hoogbouw en platte daken dit het geval is.

Bij een stevige storm dient voorkomen te worden dat zonne energie systemen schade oplopen. Voor het op de juiste manier monteren van de zonnepanelen op het frame, is het aan te bevelen hiervoor vooraf een legplan te maken. Kabels, stekkers en optimizers dienen veilig bevestigd te worden en geleid te worden in de daarvoor bedoelde kabelgoten, vaak verwerkt in de behuizing van de frames. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat ze vochtig worden bij regenachtige weersomstandigheden.

Bij het installeren van zonne energie systemen op daken zijn verschillende inrichtingen en standen van het paneel mogelijk.

Om het werkproces van montage/installatie zo goed mogelijk voor te bereiden beschikt onze website over een een calculatietool om een legplan te maken. Esdec BV uit Deventer is onze samenwerkingsparter en faciliteert deze calculatietool. Klik hier voor een te downloaden windkaart die als leidraad bij de calculatietool te gebruiken is.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...