Stormachtige groei aantal drijvende zonnepanelen door hoge energie opbrengst

Er is een duidelijk zichtbare toename waar te nemen in de groei van drijvende zonnepanelen. Om een inschatting te geven in de opbrengst voor de energiemarkt werd in 2014 1% (10 megawatt) opgewekt in vergelijking met de 1,1 gigawatt nu. Voordeel van drijvende zonnepanelen is de hoge energie opbrengst. De reflectie van het zonlicht op het water maakt een hogere opbrengst mogelijk. Ook doordat de panelen in het water liggen, blijven ze koeler dan normale panelen en wordt er meer energie opgewekt. Wereldwijd zijn er plannen om meer drijvende zonneparken aan te leggen; China is hierbij een koploper op dit gebied.

Dichter bij huis vinden de ontwikkelingen van drijvende zonnepanelen op diverse locaties plaats. In de omstandigheden krijgt men hierbij te maken krijgen met zoet (binnenwateren) en zout (zeewater). In de Gelderse Lingewaard heeft een burgerinitiatief zich ontplooid in een drijvend zonnepark van 6.150 panelen. Door dit park worden circa 600 huishoudens voorzien van groene stroom. In Amsterdam zijn hierdoor ook plannen ontwikkeld om zonnepanelen te water te laten. Een drijvend zonnepark in Friesland is aangelegd naast een Energiecentrale om zo meer inzicht te krijgen in het verschil van opbrengst ten aanzien van de reguliere energie opwekmethode.

Panelen die in het water liggen, hebben te maken met andere omstandigheden. In Den Helder is kortgeleden gestart met het project solar@sea waarbij een drijvend paneel te water is gelaten. Dit verschaft data over de invloed van zeewater op de panelen. Uiteindelijk zal onderhoud hierin ook een rol gaan spelen. Ook in België worden oude binnenwateren gevuld met zonnepanelen als hier verder geen functie voor is. Vanuit de regering wordt hierin ruim geïnvesteerd.
De ontwikkeling van drijvende zonneparken zit in een stijgende lijn. Volgens bronnen van de Wereldbank kan er naar verwachting 400 gigawatt aan energie mee opgewekt gaan worden. Volop ruimte voor meer investeringen. ESTG is online marktleider in zonnepanelen en aanverwante artikelen. Onze webshop is ingericht te faciliteren bij grote afnames door middel van staffelprijzen.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...