Duurzaam investeren in het onderwijs door zonnepanelen op schooldaken

Duurzame energie in het onderwijs is bij zo’n 1000 scholen al toegepast door middel van het plaatsen van zonnepanelen. Zonnestroom is groen en levert de school gelijk financieel voordeel op. Een groot deel van het schooldaken oppervlak in Nederland is nog niet van zonnepanelen voorzien. 

Een gemiste kans vindt stichting Schooldakrevolutie die hiervoor een fonds heeft opgericht. Voor het fonds is er in de hoofdlijnen een akkoord met de overheid en bank. Dit fonds gaat scholen de mogelijkheid bieden om tegen lage rente te lenen over een periode van vijftien jaar. Daarnaast biedt Schooldakrevolutie ondersteuning bij de subsidie aanvraag SDE+ of salderingsregeling om de scholen te ontlasten met deze papierwinkel.

De SDE+ regeling is voor scholen met grootverbruikersaansluiting > 3 x 80 ampère. Met een kleiner gebruik geldt de salderingsregeling. In 2020 zouden minimaal 50% van de schooldaken moeten zijn voorzien. Scholen zijn vaak eigendom van gemeenten die toestemming dienen te verlenen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Voorwaarden voor een subsidie SDE+ 2018 zijn een goed onderbouwd project, sterke haalbaarheidsstudie, compleet digitaal aanvraagformulier met alle benodigde vergunningen en bijlagen volgens het RVO.nl. Meer informatie voor scholen is terug te vinden op Stichting Schooldakrevolutie.nl.

ESTG is een online marktleider in zonnepanelen en aanverwanten artikelen die kan bemiddelen bij grote projecten. Wij bieden gunstige prijzen bij grote afnames door middel van staffelkorting.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...