Rubriek 'De 5 vragen aan:' - EWB Diensten over SolarEdge

Op één van de slechts getroffen dagen qua weersomstandigheden vertrok de Marketing naar de nieuwbouw aan de Ljepper in het pittoreske Grou. Hier spraken wij met Elias Wendelaar Bonga van EWB Diensten, de winnaar van de 'nieuwe residentiële enkelfase, 2.0kW Compact omvormer met communicatie' van SolarEdge, waarmee wij in juni een Facebook actie hebben gedaan.

 

1. Jullie werken aan dit project o.a. met het merk SolarEdge?

Ja, wij werken nu met de panelen van Q-Cells, de onderconstructie van ESDEC en bij de meeste projecten werken wij met SolarEdge. Zodra wij het zelf kunnen bepalen en zelf de contacten hebben met de eindklanten kiezen wij voor SolarEdge. Vaak zie je bij nieuwbouwprojecten dat we van de aannemer andere instructies krijgen als het gaat om de installatie.
Aan het einde van het jaar starten wij een project waarbij het hele huis wordt verduurzaamt. Een mooie installatie met warmtepompen, waarbij er een overkapping c.q. veranda wordt geplaatst met 8 panelen. Tevens komen er op het dak ook nog een aantal panelen. Wij gaan hier werken met de nieuwe residentiële compact 2.0 en de compact 1.0 of 1,5. Deze systemen worden aan elkaar gekoppeld via monitoring, zodat het weer één systeem wordt. Een zeer mooi project voor ESTG om te volgen.

2. Waarom werken jullie met de producten van SolarEdge en bestellen jullie graag bij ESTG?

SolarEdge is gewoon een goed systeem. Zij geven goede garanties en de opvolging is goed. Tevens is de klantenservice altijd goed te bereiken en zijn ze een goede back-up, ook als het gaat om het b.v. resetten van monitoring op afstand. In het verleden werkten wij veel met andere omvormers, maar nu hebben wij duidelijk de keuze gemaakt om met SolarEdge te werken. Dit gaat echt om de kwaliteit van de producten. Door slechte ervaringen met andere producten waarbij ook de monitoring van de omvormers gevolgd moest worden via de smartphone, was de overstap makkelijker naar SolarEdge. Een groot deel van onze doelgroep, de ouderen, dus ook de groep met een hoger besteedbaar inkomen, zien liever een monitor op het systeem dan dat zij dit moeten bekijken op de smartphone. Deze doelgroep wil gewoon op een scherm kunnen zien wat het systeem doet.

Om op de tweede vraag terug te komen. EWB Diensten heeft aan ESTG een zeer goede leverancier. Dit heeft te maken met de goede voorraden van de meest gangbare producten. Tevens wil ik zelf geen grote voorraden aanhouden. Dit betekent direct dat wij een bestelling plaatsen en binnen een week weer uitleveren, waardoor het aanhouden van een grote voorraad niet nodig is.

3. Wat zijn voor jullie de voordelen van het werken met deze producten?

Wat ik al aangaf. Onder andere een hele goede service. Stel dat er een optimizer kapot gaat, kunnen wij zelf een case aanmaken op de site. Er wordt daarna direct een nieuwe optimizer toegestuurd, zodat je tot vervanging kunt overgaan. Zodra wij de ‘Advanced’ training hebben gevolgd, krijgen wij zelfs een vergoeding om de optimizers te vervangen. Deze krijgen wij nu niet. En verder is het een heel toegankelijk product; de materialen zelf, het bedrijf en de monitoring. Zij produceren nu al de monitoring dat kan corresponderen met andere systemen. Zet je er bijvoorbeeld een Tesla powerwall bij dan is het systeem klaar om samen te werken. En dat zie je dan terug in diezelfde monitoring terug. Dat is mooi.

4. Wat zijn dan de voordelen voor de klant?

De duidelijke monitoring en de garanties. Zekerheid voor langere periode. Als één paneel minder gaat presteren, dan kan er direct actie worden ondernomen. We praten over een relatief 'kleine' meerprijs ten opzichte van andere systemen, maar het verdiend zich zeker terug in de minimaal 20 jaar dat de installatie op het dak ligt. Van al onze offertes, gaan er zeker 80% door. Wij zijn niet de goedkoopste, maar door goede producten en hét juiste advies, wordt er toch voor ons gekozen.

5. Zijn jullie getraind om te werken met SolarEdge?

In het begin dat SolarEdge summier op de markt was in Nederland, heb ik een aantal trainingen gevolgd, maar toen was er nog geen specifieke verdeling tussen de Basis Training en de Advanced Training. Overige collega's hebben al heel veel ervaring met deze producten. Overigens kom ik op 16 oktober wel met een collega installateur langs op de SolarEdge Advanced training.

--

  • Mocht je meer informatie willen over de nieuwe Compact omvormers van SolarEdge, kijk dan via deze link naar de interessante webinar (slechts 47 minuutjes) van Frank Bakker!

 

Wil jij overigens ook als installateur jouw ervaring uitwisselen over een merk, systeem of installatietechniek, stuur dan een mailtje aan marketing@estg.nl.

Extra voordelig inkopen?

Bekijk onze speciale aanbiedingen! OP = OP

Bekijk aanbiedingen

Moment...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
  Bezig met laden...