Bezoek ons Synergy Event op vrijdag 21 juni a.s!

Bezoek ons Synergy Event op vrijdag 21 juni a.s!

Wegens het grote succes van vorig jaar, organiseren wij wederom het Synergy Event en wel op vrijdag 21 juni a.s! Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven, overheden en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie – betere resultaten door samenwerking – staat centraal bij het event.

    WIE, WAT, WAAR

Wanneer:Vrijdag 21 juni 2019
Waar:  Evenementenlocatie Watergoed,
Valburg (Gelderland)
Tijdstip:Programma vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur.
Met Special Guest ???
Borrel vanaf 16.30 uur met een BBQ.
Voor wie:Installateurs, bouwbedrijven, overheid, pandeigenaren
en andere belanghebbenden van zonne-energiesystemen

 

MELD JE HIER AAN!

 

What's in it for me?

Kennis en fun worden deze dag afgewisseld. Weet jij al alles over (brand) veilig werken, hoe vraag ik mijn SDE+ subsidie aan en wordt ik een hoogwaardig installateur c.q. inpecteur? Laat je inspireren door de presentaties en maak kennis met onze leveranciers!  Laat je in korte tijd bijpraten over de nieuwste producten en technieken en maak kennis met je collega's! Ook is er ruimte genoeg voor fun. Ribboot Experience, competitie RCcars en handboogschieten en last but not least onze 'Special Guest'. Maak zelf je keuzes uit het volle programma die de dag met zich meebrengt!

KENNIS & FUN

- 1-op-1 contact met ESTG en leveranciers
- Mini Beurs
- Inspirerende presentaties
- Kahootsessie: discussie met collega's
- Ribboot Experience
- Win prijzen snelste 'RC Car' rondetijd & handboogschieten
- Hapjes,drankjes, lunch en BBQ
Special Guest, borrel, live muziek en BBQ

 

MELD JE HIER AAN!

Bestellingen tijdens de feestdagen

Bestellingen tijdens de feestdagen

Zoals je van ons gewend bent, is ESTG op Goede Vrijdag gewoon geopend. Bestellingen die vrijdag 19 april voor 16.00 uur worden geplaatst, worden op dinsdag 23 april uitgeleverd  in verband met 2e Paasdag op 22 april.

ESTG wenst je heerlijke en zonnige Paasdagen toe!

Omvormer keuzevrijheid met optimizers van Tigo Interview met Guus Lambalk van ZonneStroom

Omvormer keuzevrijheid met optimizers van Tigo Interview met Guus Lambalk van ZonneStroom

Wij zijn altijd benieuwd naar de gebruikservaringen van onze klanten, vooral om van deze kennis te leren en het te delen met de markt. We vragen Guus Lambalk van ZonneStroom (https://www.zonnestroom.eu/), ESTG klant van het eerste uur welk product hij graag eens onder de aandacht wil brengen.

Guus draait al wat jaartjes mee in de Solar markt en is zelf erg gecharmeerd van de optimizers van Tigo. ‘Ik pleit altijd voor zo min mogelijk elektronica op het dak, begint Guus zijn verhaal. Dit maakt een systeem kwetsbaar’. In het geval dat er in een situatie sprake is dat er optimizers nodig zijn door bijvoorbeeld schaduwvorming dan kan ik iedereen aanraden een keer te werken met de optimizer oplossingen van Tigo. Een groot voordeel van Tigo vind ik dat deze optimizers functioneren met bijna alle omvormers,  je bent dus vrij in de keuze van je omvormer. Daarnaast bestaan de optimizers zelf uit maar 50 verschillende onderdelen, aanzienlijk minder dan in andere vergelijkbare producten. Als laatste en niet geheel onbelangrijk: de Tigo optimizers kunnen selectief worden geïnstalleerd, dus uitsluitend op de panelen waarbij dat echt nodig is.

Laag uitvalpercentage
Guus werkt sinds 2011 met de optimizers van Tigo en weet dat het uitvalpercentage extreem laag is. ‘Tot vandaag heb ik ongeveer 110 zonne-energie installaties geïnstalleerd met optimizers van Tigo en ik heb slechts een handje vol optimizers hoeven te vervangen. De optimizers van Tigo kunnen ook gebruikt worden om een bestaand systeem met een string omvormer te optimaliseren’. Het gratis online platform biedt de eindgebruiker de mogelijkheid om de opbrengst per paneel te monitoren. Mocht er dan een paneel of optimizer niet volledig functioneren dan is dit direct zichtbaar.

Brandveilige oplossing
Met de veiligheid van de optimizers zit het ook wel goed, Tigo voldoet aan de normen voor een veilige shutdown van de string in geval van calamiteiten. Met een druk op de knop kan het hele systeem uit worden gezet. Daarnaast gebruiken de optimizers weinig energie en worden dus vrijwel niet warm.

Bekijk en/of bestel hier de optimizers van Tigo!

Become a Valkpro Too! Laat je inspireren door Van der Valk op 30 april a.s!

Become a Valkpro Too! Laat je inspireren door Van der Valk op 30 april a.s!

Welke systemen zijn het meest geschikt voor welke toepassing? Hoe monteer je snel en effectief een ValkPro+ plat dak systeem? Wat zijn de mogelijkheden tot aarden en hoe bereken je snel en eenvoudig een compleet project met de ValkPVplanner? Op deze trainingsdag wordt u in één dagdeel volledig bijgespijkerd en voorzien van de meest up-to-date informatie omtrent de techniek en mogelijkheden van solar montagesystemen. Ook worden diverse opstellingen van schuin dak systemen getoond én leer je hoe je in een mum van tijd complete projecten kunt berekenen via de ValkPVplanner.

Zorg dat je er bij bent en meld je hier aan!

ESTG weer in top 250 Nederlandse Groeibedrijven

ESTG weer in top 250 Nederlandse Groeibedrijven

De lijst met de top 250 Nederlandse groei bedrijven 2019 is vorige week gepresenteerd. ESTG heeft wederom een plek behaald in deze lijst! De Top 250 Groeibedrijven 2019 is een initiatief van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit en is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Lees verder

Thuis opslag, hoe werkt het?

Thuis opslag, hoe werkt het?

Gedurende de dag dat de zonnepanelen stroom opwekken wordt de stroom gestuurd naar de apparaten die stroom nodig hebben. Als er geen vraag voor stroom is dan wordt de stroom naar de batterij gestuurd. Hier wordt de stroom opgeslagen en kan gebruikt worden wanneer het nodig is. Als de batterij vol is en er wordt nog steeds stroom opgewekt dan wordt die stroom terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

Lees verder

Maak kennis met het team van ESTG tijdens de Solar Solution vakbeurs

Maak kennis met het team van ESTG tijdens de Solar Solution vakbeurs

Vanaf dinsdag 19 maart a.s. kun je weer 3 dagen kennis op doen over de nieuwste ontwikkelingen in de zonne-energiemarkt tijdens de grootste zonne-energie vakbeurs van Noord- Europa. De Solar Solutions is absoluut de moeite waard om te bezoeken, niet alleen om je netwerk te vergroten maar ook voor het ontdekken van de nieuwste innovaties en om interessante seminars bij te wonen.

Lees verder

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

ESTG organiseert regelmatig product- en sales trainingen over onze merken en producten. Deze trainingen worden gegeven door trainers van onze leveranciers en zijn bedoeld voor installateurs van zonnesystemen (u hoeft geen klant bij ons te zijn). Blijf op de hoogte van de laatste productontwikkelingen en leer hoe u de omzet van producten verhoogt. De trainingen worden geheel kosteloos door ons aangeboden, echter zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Bekijk hier de voorwaarden van onze trainingen. Bij no show zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Onze eerstvolgende training is de Technische Product Training van OMNIK op dinsdag 21 mei a.s.

U kunt uw keuze voor de gewenste training kenbaar maken via dit formulier. U ontvangt een bevestiging na inschrijving en uiterlijk 3 dagen voor de training ontvangt u de definitieve agenda.

Lees verder

Voorwaarden deelname trainingen

Voorwaarden deelname trainingen

Aanmelden

Na inschrijving voor een training of een evenement ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Gelieve de datum en het tijdstip van de training direct na registratie te noteren. Mocht je bij de aanmelding geen bevestiging ontvangen, dan betekent het dat er geen registratie heeft plaatsgevonden. Neem dan gerust contact met ons op.

Drie dagen voor de training ontvang je nogmaals een bevestiging met het definitieve programma en de routebeschrijving. Let op! De locatie kan nog wel eens wijzigen.

Lees verder

Training indak-systemen van GSE & Keurmerk Dakvenstermeesters

Training indak-systemen van GSE & Keurmerk Dakvenstermeesters

Indaksystemen worden vaak aangewezen als oorzaak van dakbranden. Het daksysteem zelf is niet de oorzaak van de brand, het heeft te maken met de manier waarop de installatie geïnstalleerd is. Als de installatie wordt uitgevoerd volgens het boekje en de aanvullende informatie van de fabrikant is het risico op brand even groot als met ander montagesystemen.

Lees verder