'Wij zijn klaar om verder te groeien'

'Wij zijn klaar om verder te groeien'

“Wij willen de komende vijf jaar uitgroeien tot hét internationale platform op het gebied van duurzame energie.” Een mooie ambitie van Klaas Galama, directeur van ESTG. “En zeker ook realistisch. Wij leveren inmiddels in 34 landen, maar moeten nog wel de nodige stappen zetten.” Met de lancering van een nieuwe webshop/platform deze maand en de geplande verhuizing naar een nieuw pand begin volgend jaar, worden weer een aantal belangrijke stappen in de juiste richting gezet. “Wij verwachten ook de komende jaren weer bij de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland te kunnen horen.”

Voor de oplettende lezer... stonden er de afgelopen jaren niet ook al artikelen over ESTG in Arnhem en Nijmegen Business met de boodschap dat ze waren verhuisd? “Dat klopt”, lacht Klaas. “Maar de groei van onze onderneming heeft de laatste jaren zo hard doorgezet dat wij alweer uit ons pand zijn gegroeid. De nieuwe locatie van 11.000 m2 biedt ons volop ruimte om verder te groeien, in ieder geval genoeg voor de komende vijf jaar, verwachten wij.”

Duurzaam, gasloos en energieneutraal
De nieuwe locatie in Oosterhout zal dienst doen als hoofdkantoor en uitgroeien tot de spil in het web van een groeiend aantal logistieke hubs met als doel alle klanten binnen 72 uur te kunnen bereiken. Het pand zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. “Door toepassing van warmtepompen en 6,2MW zonnepanelen kunnen we volledig energieneutraal onze werkzaamheden uitvoeren en onze bedrijfscarbon-footprint verder verlagen. Onze ambitie is om deze in de komende jaren te neutraliseren.”

E-commerce en robotisering
De grotere locatie stelt ESTG in staat het productassortiment verder uit te breiden. “Dat wordt niet alleen groter, maar ook breder. Naast het huidige aanbod aan zonnepanelen, omvormers, batterijen en montagematerialen, gaan wij ook elektrische componenten, laadpalen voor auto’s, energieopslag-systemen, warmte- en koelings-systemen en ledverlichting verkopen. Wij willen een onestopshop zijn voor onze klanten. Om deze productgroei en de internationale ambities te onder-steunen, zetten we op de nieuwe locatie vol in op robotisering.”

Fijn werkklimaat - ESTG#OneTeam
Ze zijn zich er bij ESTG maar al te goed van bewust dat ze hun mensen heel hard nodig hebben om hun grootse ambities waar te maken. Jacquiline Futselaar, operationeel directrice: “Daarom investeren wij in onze mensen middels persoonlijke ontwikkelings-plannen, teambuildingsdagen en de mogelijkheid om gezamenlijk te sporten met onze eigen personal trainer. Via de inzet van robotisering en automatisering ondersteunen wij het personeel, verbeteren we het werk-klimaat en maken we bedrijfsgroei-ambities waar. Alles met als doel een zo fijn mogelijk werkklimaat te creëren. Want wanneer je zorgt voor een prettig werkklimaat en een goede teamspirit, ontstaan ideeën vanzelf. We sparren veel samen met onze medewerkers, Kan iets beter, kan iets slimmer, kan iets efficiënter? Wij zijn echt één team, met allemaal dezelfde drive.” ESTG#OneTeam

In juli 2020 bestaat ESTG tien jaar, een prachtig jubileum! Jacquiline: “We organiseren elk jaar een speciaal ESTG Synergy event voor al onze klanten en relaties, maar dit tienjarige jubileum vraagt natuurlijk om een extra groot feest. Hoe we dit gaan vieren? Daarover horen jullie later meer. Maar dat wij onze medewerkers, partners, klanten en relaties in een zonnetje gaan zetten, dat is een feit!”

ESTG groeit niet alleen nationaal, ook internationaal worden flinke stappen gezet. Klaas: “Momenteel hebben wij kantoren in vijf landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië en Duitsland) en daar komen op korte termijn kantoren in Zweden, Polen en Spanje bij. Ook qua magazijnen gaan wij uitbreiden. Momenteel leveren we vanuit drie landen (Nederland, Duitsland, Italië) en daar komt Frankrijk binnenkort bij. Wij zijn er klaar voor om heel Europa te beleveren!”

- Artikel uit Arnhem en Nijmegen Business editie 06 - 2019 -

Jacquiline Futselaar bij TheNextWomen100

Jacquiline Futselaar bij TheNextWomen100

Jaarlijks publiceert TheNextWomen – een netwerk voor vrouwelijke ondernemers en investeerders – een lijst met de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland. In de lijst van 2019 is een prominente plek ingeruimd voor Jacquiline Futselaar, COO bij ESTG. Een geweldig compliment voor Jacquiline én voor ESTG.

In lijstjes van succesvolle ondernemers zijn vrouwen nog altijd ondervertegewoordigd. Daarom publiceert TheNextWomen een lijst met louter succesvolle vrouwelijke ondernemers. De opname van Jacquiline in de lijst is een erkenning van de stormachtige groei van ESTG en haar rol daarin.

 

TheNextWomen100

Nederland telt vele succesvolle vrouwelijke ondernemers. Zij vormen een bron van inspiratie voor de vrouwelijke ondernemers van de toekomst. Maar om die inspiratie daadwerkelijk te kunnen bieden, moeten zij wel zichtbaar zijn. Dat is wat TheNextWomen beoogt met de TheNextWomen100; succesvolle vrouwelijke ondernemers zichtbaar maken:

 You cannot become what you cannot see. That is why TheNextWomen creates visibility for strong female role models. This is the 8th edition of the top 100 most successful female entrepreneurs of the Netherlands.

Om in de lijst te worden opgenomen dient sprake te zijn van een aandelenbelang van minimal 5 procent in de betreffende onderneming. Daarnaast dient de onderneming zelf minimaal een miljoen euro per jaar om te zetten.

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

ESTG organiseert regelmatig product- en sales trainingen over onze merken en producten. Deze trainingen worden gegeven door trainers van onze leveranciers en zijn bedoeld voor installateurs van zonnesystemen (u hoeft geen klant bij ons te zijn). Blijf op de hoogte van de laatste productontwikkelingen en leer hoe u de omzet van producten verhoogt. De trainingen worden geheel kosteloos door ons aangeboden, echter zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Bekijk hier de voorwaarden van onze trainingen. Bij no show zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Onze eerstvolgende training is de ESDEC klantendag gecombineerd met  de installatietraining met BDA op donderdag 5 september a.s.

Je kunt je keuze voor de gewenste training kenbaar maken via dit formulier. Je ontvangt een bevestiging na inschrijving en uiterlijk 3 dagen voor de training ontvang je de definitieve agenda.

Lees verder

Er kunnen er maar twee de winnaar zijn...

Er kunnen er maar twee de winnaar zijn...

Tijdens het Synergy Event was er onder meer een competitie RC Cars in combinatie met handboogschieten.  Manfred van Dort van Esuni Made in Arnhem was de winnaar en ontving een waardebon van € 500,-. Het weekendje rijden met de ESDEC BMWi8 werd  gewonnen door Jan van Bieleveld van Giegaz Energie Services.

Beiden van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!!!

Terugblik Synergy Event 2019!

Terugblik Synergy Event 2019!

Op vrijdag 21 juni 2019 vond de derde editie van het Synergy Event plaats op het pittoreske Watergoed in Valburg. Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie was het centrale thema en wij hadden dan ook het genoegen om dit event mogelijk te maken met 16 mooie leveranciers.

    

Kennis en fun werden deze dag afgewisseld. Presentaties over SDE+ subsidies, opslag en trainingen trokken veel belangstelling, terwijl de aanwezige leveranciers – zestien in totaal – geïnteresseerden bijpraatten over de nieuwste producten en technologie.

Op de zomerse strandlocatie bij Watergoed in Valburg werd de fun ook zeker niet vergeten. Onder meer een RC Cars competitie, handboogschieten en de Ribboot Experience zorgden voor het nodige vermaak. Het einde van het programma werd ingeluid door special guest Rico Verhoeven. Op speelse en toegankelijke wijze vertelde hij, aan de hand van zijn eigen ervaring in de topsport, over het belang van focus en de juiste mindset om een doel te bereiken.

 

 

WARNING: Omnik Italy offers low prices without guarantees

WARNING: Omnik Italy offers low prices without guarantees

We want to inform you that Omnik New Energy Co. is in legal battle with Omnik Med Srl (Cod. Fisc, 14540251007) for non-payment and decided to terminate the partnership. We would like to draw your attention to the fact that Omnik Med Srl currently offers products at low prices without guarantees. It is possible that Omnik Med Srl will approach you and we advise you not to comment on this. For more information about this case, please read the Disclaimer and Declaration of Termination.

Please notice that the Omnik products in our ESTG webshop are from Omnik New Energy Co. So you’ll be assured that your order will not give any problems.

Verlenging salderingsregeling tot 2023

Verlenging salderingsregeling tot 2023

Onlangs werd bekendgemaakt dat de belangrijkste subsidieregeling voor zonnepanelen voor particulieren én zakelijke gebruikers – de salderingsregeling – is verlengd tot 2023. Daarmee blijft deze regeling drie jaar langer van toepassing dan oorspronkelijk voorzien. Wat betekent dat voor de solarbranche en wat volgt er na 2023? In deze blog gaan we daar op in.

Presentatie 'Opslag van (zonne)energie' tijdens het Synergy Event 2019

Presentatie 'Opslag van (zonne)energie' tijdens het Synergy Event 2019

Op 21 juni 2019 vindt de derde editie van het Synergy Event plaats op het Watergoed in het Gelderse Valburg. Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven, overheden en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie – betere resultaten door samenwerking – staat centraal bij het event. Wij hebben dit jaar het genoegen om dit event samen met 16 mooie leveranciers mogelijk te maken. 

StoredEnergy neemt je o.a. mee in het verhaal over 'opslag van (zonne)energie

Onlangs werd de salderingsregeling verlengd tot 2023. Dat klinkt nu nog ver weg, maar het onvermijdelijke wegvallen van deze regeling gaat zorgen voor een grote vraag naar opslagsystemen. Dankzij effectieve opslag van zonnestroom profiteren huishoudens ook 's nachts van de stroom die hun zonnepanelen overdag hebben opgewekt en hebben zij dus meer profijt van hun 'eigen' stroom. Hoe past dit streven bij de actuele stand van de techniek? En wat is daarin nog te verwachten tot 2023? In deze presentatie blikken we vooruit.

De presentatie wordt o.a. gegeven door StoredEnergy, lid van Branche organisatie Energy Storage Nederland. Sinds 2015 is Stored Energy actief als adviesbureau op het gebied van duurzame energieopslag. Zij doen dit voor particulieren, bedrijven, overheden, wind- & zonneparken en investeerders.

MELD JE HIER AAN!

Presentatie 'Trainingen PV-installaties & Brandveiligheid' tijdens het Synergy Event 2019

Presentatie 'Trainingen PV-installaties & Brandveiligheid' tijdens het Synergy Event 2019

Op 21 juni 2019 vindt de derde editie van het Synergy Event plaats op het Watergoed in het Gelderse Valburg. Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven, overheden en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie – betere resultaten door samenwerking – staat centraal bij het event. Wij hebben dit jaar het genoegen om dit event samen met 16 mooie leveranciers mogelijk te maken. 
OMEGA Trainingen & Inspecties, Brandweer Nederland en SMA nemen je o.a. mee in het verhaal over trainingen in combinatie met Brandveiligheid. 

We lezen steeds vaker over (dak)branden die in een pv-installatie ontstaan. In de praktijk blijken dergelijke branden vaak het gevolg van ondeugdelijk geïnstalleerde pv-installaties. Allart de Jong, directeur bij Omega Energietechniek, deelt tijdens het Synergy Event in een kennissessie zijn visie op het eenvoudig en correct opleveren van een pv-installatie. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op deugdelijke pv-installatie, aan welke normen deze moet voldoen en wat de risico's zijn. Bijvoorbeeld welke veelvoorkomende fouten tot brand of elektrocutie kunnen leiden. Heb je op voorhand al vragen? Mail ze dan gerust naar marketing@estg.nl, zodat we ze tijdens de presentatie kunnen behandelen.

Allart de Jong, directeur van OMEGA Trainingen & Inspectie Leerdam is één van de meest bevlogen presentatoren die wij kennen. Door de interactie met het publiek, beloofd het weer een fantastische presentatie te worden. Tevens zal Brandweer Nederland, onderdeel van Veiligheidsregio Noord en Oost Nederland aansluiten op het verhaal van Allart de Jong. Last but not least zal SMA ons meenemen in het verhaal over PV Safety. 

MELD JE HIER AAN!

Met de producten van Conduct gegarandeerd een veilige installatie!

Met de producten van Conduct gegarandeerd een veilige installatie!

Met de toename van zonnepaneel installaties neemt ook het aantal ondeugdelijke installaties toe. Het foutief aanleggen van de DC infrastructuur, blikseminslagen en het maken van slechte connector verbindingen heeft inmiddels door vlamboogvorming al verschillende branden veroorzaakt. Deze bron van schade is te voorkomen door de richtlijnen te volgen zoals deze zijn opgesteld in de NEN1010:2015 en de NPR5310. Met de keuze voor kabelmanagement en beveiligingsproducten van Conduct biedt ESTG alle materialen om een PV installatie veilig aan te kunnen leggen. RoofSupport CLICK biedt de installateur de garantie van juiste – tot wel 100m1 - potentiaal vereffening én installeert razendsnel! Door het toepassen van het innovatieve montageframe PVshelter worden de omvormers op het dak geplaatst waardoor de – gevaarlijke - DC infrastructuur uitpandig wordt gehouden en ventilatie van de omvormers optimaal wordt gerealiseerd. In PVshelter wordt tevens de PVbox gemonteerd waardoor bliksemstromen vóór binnenvoeren van de bekabeling worden vereffend. Met het toepassen van de juiste producten op basis van de normrichtlijnen zijn klanten van ESTG goed geïnformeerd. De keuze voor PVshelter, RoofSupport en PVbox bieden PV-brandveiligheid, kwaliteit en installatiegemak.

Bezoek voor meer informatie ESTG.eu of bezoek het Synergy Event op 21 juni a.s!

Presentatie SDE+ tijdens het Synergy Event 2019

Presentatie SDE+ tijdens het Synergy Event 2019

Op 21 juni 2019 vindt de derde editie van het Synergy Event plaats op het Watergoed in het Gelderse Valburg. Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven, overheden en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie – betere resultaten door samenwerking – staat centraal bij het event. Wij hebben dit jaar het genoegen om dit event samen met 16 mooie leveranciers mogelijk te maken. 

Van Hezelburcht neemt je mee in het verhaal over de SDE+ subsidie. 

De subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) wordt verbreed. SDE+ is nu gericht op het opwekken van duurzame energie en met ingang van 2020 zal de CO₂ reductie van belang zijn voor de hoogte van de subsidie. Ook zal de subsidie per die datum de naam dragen: Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). In deze sessie komen aan de orde: de verandering in het SDE-beleid, welke hulp kun je inroepen voor SDE+ gerelateerde vragen en hoe je deze subsidie concreet kunt aanvragen. Ook ontvang je diverse tips en geeft Hezelburcht aan wat zij eventueel voor je kunnen betekenen.

Subsidie is voor Hezelburcht te Nijmegen al ruim twintig jaar het middel om strategische en financiële doelstellingen van de opdrachtgevers te realiseren. Arjen Bakker neemt je mee in de subsidietechnische en inhoudelijke kennis van de regelingen. Het netwerk en de kennis van de sector, stelt de organisatie in staat om aanvragen op te stellen met de grootste kans op succes.

MELD JE HIER AAN!

Bezoek ons Synergy Event op vrijdag 21 juni a.s!

Bezoek ons Synergy Event op vrijdag 21 juni a.s!

Wegens het grote succes van vorig jaar, organiseren wij wederom het Synergy Event en wel op vrijdag 21 juni a.s! Hét event waarop installateurs, leveranciers, bouwbedrijven, overheden en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten rondom het thema solar. Synergie – betere resultaten door samenwerking – staat centraal bij het event.

    WIE, WAT, WAAR

Wanneer:Vrijdag 21 juni 2019
Waar:  Evenementenlocatie Watergoed,
Valburg (Gelderland)
Tijdstip:Programma vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur.
Met Special Guest 'Rico Verhoeven'
Borrel vanaf 16.30 uur met een BBQ.
Voor wie:Installateurs, bouwbedrijven, overheid, pandeigenaren
en andere belanghebbenden van zonne-energiesystemen

 

MELD JE HIER AAN!

 

What's in it for me?

Kennis en fun worden deze dag afgewisseld. Weet jij al alles over (brand) veilig werken, hoe vraag ik mijn SDE+ subsidie aan en wordt ik een hoogwaardig installateur c.q. inpecteur? Laat je inspireren door de presentaties en maak kennis met onze leveranciers!  Laat je in korte tijd bijpraten over de nieuwste producten en technieken en maak kennis met je collega's! Ook is er ruimte genoeg voor fun. Ribboot Experience, competitie RCcars en handboogschieten en last but not least onze 'Special Guest'. Maak zelf je keuzes uit het volle programma die de dag met zich meebrengt!

KENNIS & FUN

- 1-op-1 contact met ESTG en leveranciers
- Beurs met leveranciers
- Special Guest 'Rico Verhoeven'
- Inspirerende presentaties
- Ribboot Experience
- Win prijzen snelste 'RC Car' rondetijd & handboogschieten
- Hapjes,drankjes, lunch en BBQ

 

MELD JE HIER AAN!