Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende trainingen!

ESTG organiseert regelmatig product- en sales trainingen over onze merken en producten. Deze trainingen worden gegeven door trainers van onze leveranciers en zijn bedoeld voor installateurs van zonnesystemen (u hoeft geen klant bij ons te zijn). Blijf op de hoogte van de laatste productontwikkelingen en leer hoe u de omzet van producten verhoogt. De trainingen worden geheel kosteloos door ons aangeboden, echter zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Bekijk hier de voorwaarden van onze trainingen. Bij no show zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Onze eerstvolgende training is de GSE indak systemen training in combinatie met Dakvenstermeesters en vindt plaats op dinsdag 26 februari in Ede.

U kunt uw keuze voor de gewenste training kenbaar maken via dit formulier. U ontvangt een bevestiging na inschrijving en uiterlijk 3 dagen voor de training ontvangt u de definitieve agenda.

Lees verder

Voorwaarden deelname trainingen

Voorwaarden deelname trainingen

Aanmelden

Na inschrijving voor een training of een evenement ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Gelieve de datum en het tijdstip van de training direct na registratie te noteren. Mocht je bij de aanmelding geen bevestiging ontvangen, dan betekent het dat er geen registratie heeft plaatsgevonden. Neem dan gerust contact met ons op.

Drie dagen voor de training ontvang je nogmaals een bevestiging met het definitieve programma en de routebeschrijving. Let op! De locatie kan nog wel eens wijzigen.

Lees verder

Training indak-systemen van GSE & Keurmerk Dakvenstermeesters

Training indak-systemen van GSE & Keurmerk Dakvenstermeesters

Indaksystemen worden vaak aangewezen als oorzaak van dakbranden. Het daksysteem zelf is niet de oorzaak van de brand, het heeft te maken met de manier waarop de installatie geïnstalleerd is. Als de installatie wordt uitgevoerd volgens het boekje en de aanvullende informatie van de fabrikant is het risico op brand even groot als met andere montagesystemen.

Wil je weten hoe je op de juiste manier een indaksysteem installeert? Meld je dan aan voor de training van 26 februari. De training wordt verzorgd door GSE en Dakvenstermeesters. Dakvenstermeesters hebben een keurmerk voor de montage van daglichtproducten en dakkapellen. Het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk is gecertificeerd door SKH.

De training vindt plaats bij Dakvenstermeesters in Ede op de Lorentzstraat 3b.

Interesse, meld je hier aan!

 

Grote interesse voor brandveilig event

Grote interesse voor brandveilig event

Afgelopen jaar is er veel te doen geweest over de brandveiligheid van zonnepanelen. Zijn de systemen inderdaad zo brandgevaarlijk als in de (sociale) media wordt geschetst? Waarin schuilen de grootste gevaren? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Deze onderwerpen zijn tijdens het brandveilig event uitgebreid besproken en toegelicht. We kijken terug op een zeer interessant en inspirerend event wat wij samen hebben georganiseerd met partijen die (brand)veilig werken hoog in het vaandel hebben staan. Er is behoefte om kennis te delen en het is ook van groot belang dat we dit nog meer gaan doen.

Lees verder

Onderhoud, bestel op tijd!

Onderhoud, bestel op tijd!

Beste relatie,

Om ook onze buitenlandse klanten de bestellingen te laten doen via de ESTG webshop vindt er donderdag a.s. een migratie plaats. Dit betekent dat orders met afleverdatum
vrijdag 8 februari, tot woensdag 6 februari 17.00 uur geplaatst kunnen worden. Vanaf donderdag is de eerste keuze mogelijkheid voor het uitleveren van orders maandag 11 februari a.s.

Mochten er onverhoopt andere problemen plaatsvinden of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via sales@estg.eu of bel ons via nummer: 085-273 65 75.

 

Omvormerfabrikant Growatt opent kantoor in Rotterdam

Omvormerfabrikant Growatt opent kantoor in Rotterdam

Met de opening van een kantoor in Rotterdam is Nederland het vijfde land waar Growatt een lokaal kantoor opent om betere service te kunnen bieden. Growatt zette in 2011 voet op Nederlandse bodem en sinds dien is het bedrijf alleen maar gegroeid en inmiddels stelt het bedrijf de nummer 2 in de residentiële pv-sector van Nederland te zijn als het gaat om omvormers.

Lees verder

In 2019 gaan we over de 2 gigawatt

In 2019 gaan we over de 2 gigawatt

Het aantal zonne-energie installaties in Nederland groeit lekker door. Vorig jaar zijn er ongeveer 4,6 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd, het totale opgestelde vermogen steeg van 2,9 gigawatt naar 4,2 gigawatt. Deze gegevens zijn naar voren gekomen uit het onderzoek van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. In 2018 hebben vooral meer bedrijven gekozen voor zonne-energie, maar ook huiseigenaren hebben goed geïnvesteerd. Het totaal geïnstalleerde vermogen op huizen groeide met 20%.  Deze aanzienlijke groei van zonne-energie in Nederland is volgens Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research, te danken aan de flinke kostendaling van de technologie. Wat ook mee speelt is dat een groter deel van de beschikbare subsidie voor duurzame energie werd toegekend aan zonne-energieprojecten.

Lees verder

Nieuwe SolarEdge omvormers met SetApp applicatie 

Nieuwe SolarEdge omvormers met SetApp applicatie 

Vanaf februari zijn de nieuwe omvormers van SolarEdge leverbaar. De grootste verandering is dat deze nieuwe generatie omvormers in bedrijf worden gesteld met de SetApp, een mobiele smartphone applicatie.  Hierdoor vervalt de traditionele LCD-scherm op de omvormers, wordt het ontwerp van de omvormer eenvoudiger en is de inbedrijfstelling sneller en eenvoudiger. SolarEdge is al begonnen met de uitlevering van deze nieuwe omvormers met de SetApp applicatie voor commerciële en residentiële installaties al aan het uitleveren.

Lees verder

Op de hoogte zijn van alle technische ontwikkelingen van de SolarEdge oplossingen? Bezoek de SolarEdge Roadshow

Op de hoogte zijn van alle technische ontwikkelingen van de SolarEdge oplossingen? Bezoek de SolarEdge Roadshow

Ook dit jaar nodigen wij je weer graag uit om deel te nemen aan de  'We Power the Future Roadshow' van onze leverancier SolarEdge. SolarEdge is een wereldleider in slimme energietechnologie. Zij hebben een visie voor slimme energieoplossingen die voortdurend evolueert als gevolg van kwaliteitsinteracties met  klanten die gebruik maken van de oplossingen van SolarEdge. 'We Power the Future Roadshow' is de kans om je technische kennis van de slimme energieoplossingen van SolarEdge uit te breiden, je  klanten meerwaarde te bieden en je business te ontwikkelen in 2019.

Lees verder

Klantevent Brandveiligheid, meld je aan voor 14 februari!

Klantevent Brandveiligheid, meld je aan voor 14 februari!

Donderdag 14 februari 2019, vanaf 9.30 uur in het ESDEC Innovation Center

Afgelopen jaar is er veel te doen geweest over de brandveiligheid van zonnepanelen. Zijn de systemen inderdaad zo brandgevaarlijk als in de (sociale) media wordt geschetst? Waarin schuilen de grootste gevaren? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Deze en overige vragen zullen worden beantwoord tijdens het klantevent Brandveiligheid op 14 februari a.s. Tevens zal de Brandweer Nederland aansluiten om aan te geven waar zij tegen aanlopen als het gaat om installaties van panelen, wet- en regelgeving, risico’s en wat betekent dit dan voor het werk van de brandweer.

Met maximaal 60 personen zal deze bijeenkomst plaatsvinden in het ESDEC Innovation Center te Deventer. Er zijn nu nog slechts 10 plaatsen beschikbaar, geïnteresseerd, meld je hier direct aanLees verder

Vaak nog onvoldoende aandacht voor veilig installeren zonnepanelen

Vaak nog onvoldoende aandacht voor veilig installeren zonnepanelen

Er is toch vaak nog te weinig aandacht voor veiligheidsaspecten als het gaat om het monteren van zonnepanelen. Nog elk jaar vallen er monteurs van het dak en het komt ook nog voor dat een monteur geëlektrocuteerd wordt! Bij grote projecten zorgt de opdrachtgever meestal wel dat de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen worden, maar bij kleinere installaties bij particulieren worden er vaker keuzes gemaakt met meer veiligheidsrisico’s.
Lees verder